Sebaik-baik perancangan...

assalamualaikum
salam isnin...

selalunya Mummy Ayu rasa..masa cepat jer
but since he gone
rasa mcm slow sgt masa berlalu
mcm ni....belum sebulan lagi but rasa mcm dah lama sgt
:-(
Allahuakbar
bukan nak kasi kawan2..yg baca ni sedih
takde niat langsung
bukan juga minta simpati
it just...
Mummy Ayu memang suka menulis
suka meluahkan perasaan

Mummy Ayu beli diary
cuba nak menulis balik
sbb .. since Mummy Ayu kawin...
Mummy Ayu stop tulis diary
sbb didi suka curi2 baca
dia suka baca diary Mummy Ayu
so...since dia takde
Mummy Ayu beli & cuba menulis balik
but..tak boleh
maybe sbb dah terbiasa....tak menulis
so..here I am..
taip & share kat sini
bukan semua lah..of coz Mummy Ayu share kat sini
but....at least I have place
utk luahkan perasaan

semua cakap..
setiap apa yg berlaku ada hikmahnya
in sya Allah
but.. ramai juga yg ckp

Allah sayang kami
Allah dah aturkan semua nya..
elok & cantik sgt
subhanallah

Allah jarakkan kami..
since dr November lepas
Mummy Ayu dah biasa bertiga ngan anak2
dua kali di datang sana
and
dua kali jugak mi balik sini

Selasa malam..mi sampai
di amik kat airport
malam tu
celebrate birthday didi..
lambat..kul 12 lebih
"live start at 40" mi ckp
rupanya its opposite
:-(
mi buat kek choc.....dari bangkok .naik kapal terbang lagi
Image may contain: 2 people, people sitting and indoor
that was ur last birthday

Rabu...mi start busy dah..kat umah Ibu
Khamis...di request kuih fav didi..burger Malaysia tu
busy..but alhamdulillah..sempat gak mi buatkan
Image may contain: food
siap snap pic lagi
this is the last.. i made ur fav kuih
kali ni balik..di tak request pun cekodok sardin
selalu dia mesti minta
mi ingat sbb dia faham..mi busy kot
plus..kuih ni yg mi selalu buat masa bulan puasa hari tu
maybe sbb di selalu dgr mi buat
balik ..di pun
request lah
Jumaat....lagi lah busy
majlis akad nikah malam tu
di balik awal and join us
tapi punya la busy
tak sempat nak snap pic kita berempat

Sabtu
selesai kenduri wedding Ira (our side)
Image may contain: 4 people, people standing

di ckp...ni la di baru pakai baju raya..baju melayu tu
takpe..mi ckp, nanti isnin..pakai lagi
kita nak photoshoot
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing
rupanya....memang sekali tu lah di pakai
seluar pun tak sempat di nak pakai
sbb dia pakai baju melayu tu jer
this is the pic..taken by photographer tu
suppose isnin pun dia amik photoshoot kami
rupanya..tak sempat
kita hanya merancang, Allah yg tentukan
petang tu..di balik awal, di demam & sakit tekak
suara pun tak keluar
sian didi

Isnin..
- kita gi klinik...check up Ian & Iris
plus didi pun demam..amik mc and check didi semua
di ok jer..cuma demam sikit & sakit tekak

balik klinik..kita lunch dominos pizza
dekat ngan klinik tu
plus klinik tu pun ..baru tukar tempat
doktor pun seronok jumpa...sembang2 semua

malam Isnin
bawak Ian & Iris main bowling
di tak nak main..di teman jer
Image may contain: 3 people, people smiling, close-up
balik main bowling tu
kita gi makan2 ramai2..kat S2

selasa & rabu..
di cuti..
kita gi KL
tidur rumah Liza
Rabu...
di teman mi gi opis
di lepak ngan anak2..
kasi souvenir semua
bayang kan..kalau lum gi opis..memang tak mampu rasa nak pegi

pas tu..balik tu singgah rumah babysiiter lama
and this is the last pic of him....


khamis di keja mcm biasa
pagi tu...last mi cium tangan didi
sebelum gi keja tu
:-(

as usual...kita memang selalu whatsapp
di whatsapp cerita di kena marah ngan bos
sbb bos kata di cuti tak isi borang
padahal secretary di hilangkan borang cuti didi
sian didi..mi ckp
petang...
di whatsapp lagi
ajak dinner meehoon soup kat ampangan
that was the last whatsapp from you

balik keja..di singgah rumah ibu
lepas maghrib kita gi dinner
ngan Ian, ngan Iris, ngan Ibu & Wani

that was the last
mi ckp..mahal nya meehoon soup RM 7
di ckp..extra meehoon
oooo
that was ur last meal
meehoon soup & air tembikai susu

balik dr dinner
mi ajak stay..layan anak2 main bunga api
di nak balik..sbb lum tukar uniform lagi pun
Ian & Iris tido rumah Ibu
di ok jer
sbb dah tau..diaorang selang seli...tido umah Ibu & umah kita
suppose Jumaat malam tu..Ian & Iris tido rumah kita
plus nak tunjuk kasut baru diaorang
rupanya tak sempat

but malam khamis tu...mi dah tunjukkan kasut2 tu
di kata ok
di tanya, kenapa tak beli kat sana..
mi ckp lah..mahal skt plus tak banyak choices
and di pesan..kotak2 takyah bawak la..penuhkan bag jer
of coz la..mi ckp

mi tak ralat apa pun
sbb apa yg di request..mi buat
di ajak..kita pegi
kita banyak spent masa sama2..
kita takde gaduh2 pun
banyak sgt perkara yg kita buat bersama
kali ni mi balik pun, dia takde la balik keja lambat sangat
but mi sedih sangat
sbb sekelip mata jer di dah takde
mudah sgt di dijemput
tanpa pesan, tanpa tanda
mi sedih sangat
sbb mi rasa tak puas lagi manja2 ngan didi
anak2 pun kecik lagi
di tinggalkan kami
di tinggalkan mi..dgn tanggungjawab yg berat
Allahuakbar
but...mi redha
mi tau..janji Allah tu pasti
tak cepat, tak lambat
mi percaya qada' & qadar Allah
mi percaya ketentuan Yang Maha Esa

Jumaat
14 July 2017
20 Syawal 1438

pagi jumaat
penghulu segala hari
Didi dijemput Ilahi
dalam lenamu
disebelah isterimu

Al-Fatihah

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

4 comments:

  1. Allahuakbar tabahnya mummy ayu menghadapi dugaan yang Allah berikan , semoga mummy ayu banyak bersabar dan selalu berdoa ,

    ReplyDelete
  2. Salam Takziah kak.sorry br tau ni..mg akk trus kuat demi iris dan ian...sedihnya..terkejut pun yer...

    Silent reader..

    ReplyDelete
  3. coretan ayu...buat akk rs bangga dengan ayu..sbb ayu kuat dan ayu isteri yang sangat baik untuk arwah Di.....

    ReplyDelete
  4. Salam takziah mummy ayu. mmg terkejut pagi tu bc fb status mama tisya. Takziah utk arwah.

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...